Handla mer hållbart för miljön

Det ligger i ditt bästa intresse att begränsa ditt eget dåliga inflytande på jorden, med tanke på allt som händer i ekosystemet.

Det finns flera sätt du kan hjälpa miljön och minska ditt koldioxidavtryck när det kommer till dina shoppingvanor. Idag kommer vi att diskutera de bästa sätten att köpa mer miljövänligt.

1. Handla via lokala aktörer

När det är möjligt, ansträng dig för att stödja små, lokalt ägda företag.Att köpa lokalt säkerställer att varorna du får inte transporterades långa sträckor.När företag flyttar saker släpper de ut många potentiellt skadliga gaser till atmosfären och använder mycket resurser.

Du kan undvika detta problem genom att köpa lokalt anskaffade varor.

2. Köp säsongens lokalodlade mat

Ett annat tillvägagångssätt för att hjälpa miljön är att köpa mat medan den är på topp av färskhet. Som konsument stödjer du frakten av varor som är lågsäsong och odlade i avlägsna delar av världen. Du kan köpa något annat istället för jordgubbar på vintern och vänta tills de är i säsong för att få dem.

3. Att köpa renoverade produkter är ett tredje alternativ.

När det kommer till att köpa varor, försök att köpa begagnat istället för nytt. Blocket och facebook marketplace har ett brett utbud av föremål som är nästan nya. Förutom att spara pengar minskar begagnatköp mängden nya föremål som erbjuds.

4. Använd leverantörer som skickar sina produkter med återvunnet material

Återvunna förpackningar kan ses på ett stort antal av dagens konsumentvaror. I den mån det är praktiskt möjligt, köp saker i återvinningsbara förpackningar. Att göra det uppmuntrar tillverkare att använda ineffektiva förpackningsmetoder.

5. Köp inte förtvättade produkter

Förtvättade sallads- och salladsblandningar är populära på grund av deras enkla användning. Trots att dessa produkter är praktiska kostar de också mer och har en negativ inverkan på miljön.

6. Gör inte impulsköp

Att undvika impulsiva köp är ett bra sätt att handla på ett miljöansvar. Onödiga köp görs ofta av konsumenter och de föremål som ingår hamnar på soptippen. Bli av med allt du inte använt på ett tag genom att gå igenom dina garderober. Saker som inte längre får ett leende på läpparna, till exempel.

Sälj, byt eller skänk dem för återvinning om du vill bli av med dem. Att ge till en lokal välgörenhetsorganisation eller secondhandbutik är andra användbara alternativ för dig att överväga.

7. Använd tygblöjor

Om du har barn, överväg att köpa tygblöjor istället för engångsblöjor, som är mer miljövänliga. Förutom att vara dyra tar engångsblöjor lång tid att bryta ner. Förorenande floder och hav kan förekomma i vissa områden där de hamnar i floder och färdas hela vägen till havet. Att använda tygblöjor på en daglig basis kan spara pengar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.